movactor en dorpshuis fort vreeswijk

Movactor stelt vertrouwenspersoon beschikbaar voor vrijwilligersorganisaties

Op 9 september tekenden Bart Koenders (directeur Movactor) en Monique de Beer (voorzitter Dorpshuis Fort Vreeswijk) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst: Movactor stelt haar vertrouwenspersoon beschikbaar aan Dorpshuis Fort Vreeswijk. Zo kan het dorpshuis haar vrijwilligers een veilige werkomgeving bieden – ook wanneer er problemen zijn.

Monique: ‘Zeker voor vrijwilligersorganisaties vind ik het belangrijk om, extern, een vertrouwenspersoon beschikbaar te hebben voor vrijwilligers. We zijn heel blij met de mogelijkheid die Movactor nu biedt en bevelen andere organisaties deze constructie van harte aan.’ Ook Bart is trots op deze samenwerking: “Mooi dat we Fort Vreeswijk op deze manier kunnen ondersteunen en dat zij oog heeft voor het welzijn van hun vrijwilligers. Maar we hopen natuurlijk dat de inzet van de vertrouwenspersoon zo min mogelijk nodig gaat zijn!”

Waarom een vertrouwenspersoon?

Het is belangrijk dat iedereen werkt in een omgeving waarin mensen respectvol met elkaar omgaan. Dit geldt óok als je vrijwilligerswerk doet. Seksuele intimidatie, pesten, schelden, agressie, geweld en discrimineren door (vrijwillige) collega’s wordt niet geaccepteerd. Uiteraard is de eerste stap om problemen intern en met de direct betrokkenen te bespreken. Maar stel nu dat er met de gegeven feedback, onderlinge bespreking of gekozen oplossingen geen goed resultaat bereikt wordt?

Movactor heeft als welzijnsorganisatie een vertrouwenspersoon. Op verzoek van vrijwilligersorganisaties onderzochten we om deze dienst ook beschikbaar te stellen voor kleinere vrijwilligersorganisaties in Nieuwegein. Dorpshuis Fort Vreeswijk is nu de eerste organisatie die hier gebruik van gaat maken. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Bart Koenders:

Contactpersoon

Bart Koenders

Directeur