Uitnodiging: Stichting Movactor bestaat 50 jaar 

Movactor is jarig! Samen met inwoners en maatschappelijke organisaties in de gemeente Nieuwegein dragen we al 50 jaar bij aan het welzijn van onze inwoners. Op 31 oktober starten we dit feestelijke lustrumjaar met de opening van het Reizend Archief op buurtplein Zuid.   

Zo’n memorabele leeftijd gaat natuurlijk hand in hand met ontwikkelen, vooruitgang, reflecteren, terugblikken en even stilstaan bij hoe het was. Nadia Abouzia, Opbouwwerker bij Movactor licht toe: “We zijn als organisatie al 50 jaar onder verschillende namen en met verschillende mensen actief in de stad. En hoewel de werkwijze is doorontwikkeld door de jaren heen, bleef het doel wél altijd hetzelfde: ons optimaal inzetten voor de samenleving. Dit verhaal wilden we graag in beeld brengen, vandaar de opening van het Reizend Archief.” 

Reizend Archief op de buurtpleinen  

De basisexpositie bestaat uit een vormgegeven collage van divers beeldmateriaal en krantenknipsels uit ons archief en wordt vastgelegd in een groot canvasdoek met als doel om ons verhaal zichtbaar te maken. Nadia: “Daarnaast stellen we in deze basisexpositie foldermateriaal uit het verleden ten toon. Hoe is ons werk veranderd door de jaren heen? Verder zal er, naast de basisexpositie, op ieder buurtplein een heel jaar lang een prikbord hangen waar alle buurtbewoners ook iets kwijt kunnen: leuke foto’s bijvoorbeeld, krantenknipsels of buurtinitiatieven uit het verleden. Een feestelijke groet mag natuurlijk ook.” 

Opening door Wethouder Guido Bamberg  

De feestelijke opening van Het Reizend Archief wordt gedaan door wethouder Guido Bamberg en Bart Koenders, directeur Movactor.  

  • Donderdag 31 oktober  
  • 10.00-11.00 uur  
  • Buurtplein Zuid, Ratelaar 37  

Na afloop vieren we het jubileum met koffie en taart. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn! 

Een jaar lang stilstaan bij welzijnswerk 

In een periode van 365 dagen trekt het Reizend Archief als een karavaan rond, van buurtplein naar buurtplein. Iedere expositie duurt zes weken en zal daarna weer opgebouwd worden op een ander buurtplein.  

Nadia: “Met de opening van het Reizend Archief starten we dit feestelijke lustrumjaar. Maar ook zullen we tijdens ons werk het komende jaar regelmatig stilstaan bij 50 jaar Movactor. Niet met grote festiviteiten, maar door met elkaar tijdens ons reguliere werk de verbinding te vieren.”