Themabijeenkomst Armoede op de Werkplek

Samen voor Nieuwegein organiseert 24 september a.s. de themabijeenkomst Armoede op de Werkplek. Want armoede onder werknemers komt vaker voor dan we denken en vaak ontdekt een werkgever deze geldproblemen pas wanneer loonbeslag wordt gelegd. In Nieuwegein zijn diverse maatschappelijke organisaties actief die leidinggevenden ondersteunen bij het bieden van hulp, zodat het niet zover hoeft te komen.

Voor wie

Voor leidinggevenden van kleine, middel en grote organisaties in Nieuwegein die meer willen weten over (de preventie van) geldproblemen en mogelijke schulden bij werknemers. Hoe herken je stress rondom geldzorgen en wat doet armoede met je? Hoe kun je als werkgever je medewerkers ondersteunen en welke hulp is er beschikbaar in Nieuwegein?

Waar en wanneer

Programma 16.00 – 18.00 uur

16.00 uur – inloop & koffie

16.15 uur -sprekers

  • Jongerenwerker Cindy Koomans (Movactor en Jongeren Perspectief Fonds): Hoe voorkom je dat jongeren met schulden later werknemers met schulden worden?
  • Directeur Rabobank Gooi & Vechtstreek Monique Jacobs: De cijfers rondom medewerkers met schulden. Wat zijn de gevolgen voor je organisatie en hoe signaleer je voortijdig dat er geldproblemen zijn?
  • Coördinator Sociale & Juridische Services Sjarita Jhinkoe-Rai: Welke dienstverlening is er in Nieuwegein beschikbaar om geldproblemen & schulden aan te pakken?

17.30 uur – einde en borrel

Over Samen voor Nieuwegein

Samen voor Nieuwegein organiseert themabijeenkomsten voor lokale ondernemers om maatschappelijke onderwerpen te belichten. Dit met als doel om een hechtere samenleving te creëren door in de gemeenschap verbindingen te leggen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast organiseren we elk jaar in november de Beursvloer en ondersteunen we de activiteiten van NLDoet. Kijk voor meer informatie op www.samenvoornieuwegein.nl